Degustare : brânzeturi de la Delaco și vinuri de la Gramma

Degustare : brânzeturi de la Delaco și vinuri de la Gramma

FR

Vara ne invită să petrecem mai mult timp la exterior, în compania prietenilor. Dacă, în plus, avem ocazia de a degusta alimente excelente precum brânzeturile de la Delaco și vinurile de la cramele Gramma, cu atât mai bine! Asociația Bloggerilor Olteni a organizat un nou eveniment joi, 26 iunie 2019, la restaurantul Oxygen din Craiova, în parteneriat cu Dictionar.Culinar.ro.

Degustarea a început spre seară și a reunit participanți din România, Polonia și Italia, care au avut ocazia să aprecieze vinuri și brânzeturi dintre cele mai rafinate.

Au fost propuse următoarele asocieri culinare:

  1. Vin Aligoté și brânză Brie Île-de-France
  2. Vin Feteasca Alba și brânză Camembert Ile de France
  3. Vin Cuvée Visan Alb și brânză Maasdam Delaco D’Exceptie
  4. Vin Cuvée Visan Rosé și brânză Havarti Castello

Producătorul de brânzeturi Delaco este deja foarte cunoscut și apreciat pe piață, în timp ce producătorul de vinuri Gramma este la începutul carierei sale. Cramele Gramma, situate în Moldova, în regiunea Iași, spun o poveste de familie în care pasiunea și dragostea se împletesc cu munca asiduă, iar rezultatul sunt „vinurile conversației”, dintre care câteva sortimente au fost protagonistele degustării organizate la Craiova.

Fiecare dintre asocierile culinare propuse a fost delicioasă, dar în ce mă privește am adorat-o pe cea de-a doua: vinul Fetească Albă, având un parfum floral și o aromă foarte plăcută, susținut de o ușoară aciditate care balansează perfect delicioasa brânză Camembert ce se topește în gură. Regina brânzeturilor rămâne preferata mea, textura și gustul său imposibil de confundat fiind o adevărată desfătare pentru papilele gustative. Încercați și nu veți regreta!