Septembrie pe ritmuri de jazz ♪

Septembrie pe ritmuri de jazz ♪

♪  Craiova Jazz Festival, ediţia a III-a

10 – 13 septembrie 2019

FR 300px-Flag_of_France.svg

  art-img1-2375671-jazz - Copy Primele zile ale toamnei ne fac deja să ne simțim nostalgici după soarele verii și în special după dulcea perioadă a concediilor. Pentru mine, toamna este anotimpul care „ne aduce cu picioarele pe pământ”: adulții se întorc la muncă, iar copiii la școală. Viața își reia ritmul alert dinaintea vacanțelor, dar, ca să ne menținem bateriile încărcate mai mult timp, este bine să ne acordăm pașii cu muzica preferată.

            Filarmonica „Oltenia” din Craiova a găzduit timp de patru seri cea de-a treia ediție a evenimentului Craiova Jazz Festival, încântând publicul de toate vârstele cu unicul eveniment din zonă dedicat libertăţii şi improvizaţiei în muzică. Pe scenă au evoluat band-uri consacrate ale genului, din România și Germania.

            Deschiderea festivalului a fost oficiată de Oltenia Big Band a filarmonicii din Craiova, sub bagheta maestrului Dorin Măciucă, sufletul evenimentului. Evoluția artiștilor craioveni, prin ritmrile de swing, blues, modal jazz, latin-jazz-fusion, cuban-brazilian jazz pline de prospețime, a incitat publicul să revină în următoarele seri la festival.

            Cea de-a doua seară a festivalului a fost consacrată invitaților din Arya Jazz Band, spectatorii audiind melodiile incluse pe albumul « LIVE SESSION:GO! ».

            Ana Mardare-Tudy Zaharescu Jazz&Soul Band au creat în cea de-a treia seară a festivalului un moment incendiar, ridicând sala în picioare cu melodii dance, swing, jazz, standard jazz, reggae şi soul din portofoliul propriu și din repertoriul internațional. Spre marea surpriză a tutuor, am aflat că maestrul Horia Moculescu este oltean de la însăși fiica domniei sale, Midia Moculescu, solistă în Jazz&Soul Band.

            Festivalul a fost încheiat ca o încoronare a parteneriatului dintre Cico’s Jazz Orchestra (GERMANIA) și Oltenia Big Band. Maestrul de jazz Horia Dinu Nicolaescu, originar din Craiova şi stabilit în Germania din 1971, cu succese răsunătoare în plan naţional şi internaţional, a făcut deliciul publicului. Domnia sa a dezvăluit detalii din culisele celor două band-uri, precum și eforturile făcute de maestrul Dorin Măciucă pentru a realiza parteneriatul româno-german datorită căruia Oltenia Big Band va participa la rândul său la un festival de jazz în Germania.

            Proiectul Craiova Jazz Festival este inițiat de Filarmonica „Oltenia” în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova. Muzica de jazz şi jazz simfonic este prezentă şi în repertoriile curente ale Filarmonicii “Oltenia” Craiova din ultimii ani, dar şi în cadrul  Festivalul Internațional „Craiova Muzicală”, venind în întâmpinarea unui public divers şi deschis la noile genuri muzicale.

69692535_2438857979567743_103146573076103168_n