Proiect Erasmus + : „Vocea ta contează!”

Proiect Erasmus + : „Vocea ta contează!”

FR 300px-Flag_of_France.svg

Asociația culturală ARTEC România derulează, în perioada 6 mai 2019 – 5 noiembrie 2019, proiectul „Your voice matters!” („Vocea ta contează!”), finanțat din fonduri acordate de către Uniunea Europeana prin programul „Erasmus +”, „Proiecte de mobilităţi pentru lucrătorii de tineret”. Activitățile proiectului implică partenerii transnaționali: Active Entrepreneurs Organization Turcia, Proteo Fare Sapere Firenze Italia, Young Improvers for Youth Development Bulgaria, European Voluntary and Educational Center, Athens Grecia, ZDRUZENIE NA STUDENTI PO PRAVO I MLADI PRAVNICI PAVEL SATEV KOCANI, Macedonia, Free Youth Cehia și Jovens Europa Portugalia.

Scopul proiectului este dezvoltarea competenţelor a 41 de lucrători de tineret din 8 ţări, favorizând incluziunea socială şi economică a persoanelor cu dizabilități. Mobilitatea proiectului a avut loc în municipiul Craiova, în perioada 21-28.08.2019, reunind participanții din țările partenere în cadrul unor activități realizate prin metode de educaţie non-formală, lucru în echipă, brainstorming, jocuri de integrare, ateliere de lucru, prezentări teoretice, discuții, dezbateri, reflecție individuală și de grup, jocuri de team building, dar și prin organizarea de seri interculturale ce au permis descoperirea diversității culturale a fiecărei țări participante la proiect. Reprezentanții fiecărei țări au pregătit prezentări video despre patria lor, dar au și încântat auditoriul cu bucate alese din bucătăria tradițională și dansuri populare naționale, într-o atmosferă deosebit de caldă, de prietenie și colegialitate. Au fost intonate imnurile tuturor țărilor participante la mobilitate.

Tinerii au luat parte la ateliere de dezvoltare personală, jocuri de cunoaștere, energizere, jocuri de team-building, studii de caz, jocuri de rol, orientări, vizite de studiu, împărtășirea experiențelor, jocuri de simulare etc. De asemenea, organizatorii au oferit seminariile „Management și proiect” și „Includerea contează!”, precum și un atelier de dezvoltare socială a grupului ţintă și o vizită de studiu la o şcoală specială. Au fost create prezentări PowerPoint, clipuri video, sesiuni de întrebări şi răspunsuri și ghidul de bune practici “Tânărul tolerant“.

Sub motto-ul: „Singura dizabilitate este o atitudine greșită”, proiectul „Your voice matters!” susține integrarea pe piața muncii a tinerilor cu dizabilități și furnizează informații importante referitoare la incluziunea socială, toleranţă și înlăturarea stereotipurilor, în vederea îmbunătățirii calității vieții.

 

Surse foto:
http://adriansora.ro/
https://danielbotea.ro/
http://artec-craiova.myartsonline.com/